Ανακοίνωση της ΑΣΖ για την παρενόχληση μέλους της από αστυνομικούς την Τρίτη 21/1

Οι εισβολές σε σπίτια συντρόφων, δε μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν.

Κάτω τα χέρια απο συντρόφους που αγωνίζονται στις γειτονιές μας αλλα και παντου ενταντια στο κράτος και το κεφάλαιο.

 

Αναδημοσίευση απο το site της Αυτονομης Συνέλευσης Ζωγράφου: http://syneleysizografou.blogspot.gr/

 

Το μεσημέρι της Τρίτης 21-01-2014, ο σύντροφος Α.Π. δέχεται παρενόχληση από αστυνομικούς της Ασφάλειας, που τον περίμεναν έξω από το σπίτι του. Του απευθύνονται εξαρχής με το όνομα του, τον κρατάν εκεί επί μιάμιση ώρα και παρά τις διαμαρτυρίες του δεν του δίνουν καμία εξήγηση γιατί, προσπαθώντας παράλληλα να τον εκφοβίσουν με έμμεσες απειλές του στυλ « Πρόσεχε» ή ρωτώντας τον επίμονα άμα κρύβει κάτι παράνομο σπίτι του. Τελικά, μετά από άκαρπες έρευνες σε άσχετους με αυτόν χώρους της πολυκατοικίας και αφού η γειτονιά έχει αρχίσει να ενοχλείται με την παρουσία τους, αποχωρούν.

  O σύντροφος Α.Π. είναι μέλος της Αυτόνομης Συνέλευσης Ζωγράφου, με συνεχή και δημόσια πολιτική δραστηριότητα, τόσο στη γειτονιά όσο και στα πλαίσια άλλων συλλογικοτήτων. Αυτός είναι και ο λόγος για τη στοχοποίησή του από τους μηχανισμούς καταστολής, που αποσκοπεί, μέσα από τη δημιουργία κλίματος φόβου, να αποδυναμώσει τους δεσμούς αλληλεγγύης μέσα στο κίνημα και στην κοινωνία. Η προσπάθεια εκφοβισμού του είναι προσπάθεια εκφοβισμού ολόκληρης της συνέλευσης. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού, ένα χρόνο πριν, την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου, ένα άλλο μέλος της συνέλευσης, ο Α.Β., προσάγεται – απαγάγεται κάτω από το σπίτι του και κρατείται για 5 ώρες περίπου στη Γ.Α.Δ.Α. , χωρίς και πάλι να του δοθούν εξηγήσεις.

  Η παρενόχληση που υπέστη ο σύντροφος, είναι μία συνήθης τακτική των μηχανισμών καταστολής, προκειμένου να δημιουργούν δήθεν «προηγούμενα με τις αρχές» και «συνήθεις υπόπτους». Ειδικά το τελευταίο διάστημα, που άλλη μία αντιτρομοκρατική εκστρατεία βρίσκεται σε εξέλιξη, το κράτος βρίσκει άλλοθι για να στήσει το δικό του σκηνικό τρομοκράτησης, με διαφημιζόμενες από τα Μ.Μ.Ε. εφόδους και έρευνες σε σπίτια αγωνιζόμενων ανθρώπων. Που, αν και δεν έχουν αποφέρει κανένα αποτέλεσμα σχετικά με τους «τρομοκράτες» που δήθεν αναζητούν, προσπαθούν ωστόσο απο τη μία να διαχύσουν στους αντιστεκόμενους το φόβο και από την άλλη να ενισχύσουν τα συντηρητικά αντανακλαστικά της κοινωνίας, υποδεικνύοντάς της ποιός είναι «ο εσωτερικός εχθρός».

Απέναντι σε όλα αυτά, η απάντησή μας είναι μία:

Δεν τρομοκρατούμαστε, ούτε και θα αφήσουμε κανέναν και καμία μόνους στα χέρια του κράτους.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Αυτόνομη Συνέλευση Ζωγράφου

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *