Παρασκευή, 31/10, 09:00 Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ευελπίδων στους 2 συντρόφους που συνελήφθησαν στην παρέμβαση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Κ. Σακκά στην Ακρόπολη

τελικό

Στις 10/07/13, την 37η ημέρα απεργίας πείνας του Κώστα Σακκά -ενάντια στην επέκταση της προφυλάκισής του πέραν του ορίου των 30 μηνών- πραγματοποιήθηκε παρέμβαση αλληλεγγύης στην Ακρόπολή με σκοπό την αντιπληροφόρηση για το γεγονός, στοχευμένα, σε μια από τις πιο “ζωντανές” (τουριστικά) περιοχές της Αθήνας. Από την αρχή της παρέμβασης ομάδες ΔΕΛΤΑδων “συνόδευαν” τους αλληλέγγυους και κάποια στιγμή επιτέθηκαν, με αποτέλεσμα 13 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 2 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Στον πόλεμο ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο ο καθένας που αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως κομμάτι αυτού του αγώνα προφανώς μπορεί να βρεθεί στο στόχαστρο της καταστολής, όποια μορφή κι αν αυτή παίρνει κάθε φορά (απόλυση, σύλληψη, ξυλοδαρμος κλπ). Στις διώξεις συντρόφων αναγνωρίζουμε την καταστολή και τρομοκράτηση ολόκληρου του κινήματος. Αναγνωρίζουμε το σύγχρονο κυνήγι μαγισσών που εφαρμόζει το κράτος απέναντι στην ίδια του την άρνηση. Γι’ αυτό, όσο αποτελούμε κομμάτι αυτής της άρνησης δεν θα αντιλαμβανόμαστε την αλληλεγγύη σαν μια έκφραση αλτρουϊσμού προς τους διωκόμενους, αλλά σαν μια κίνηση πολιτικής υπεράσπισης του συνόλου των αγωνιζόμενων καθώς και του ίδιου του αγώνα.

H αλληλεγγύη δεν αποτελεί αυτοσκοπό, αλλά αποκτά αξία σαν κομμάτι του συνολικότερου αγώνα για ατομική και κοινωνική απελευθέρωση.

συγκέντρωση αλληλεγγύης

παρασκευή 31/10, 9 πμ ευελπίδων, στο κτίριο 7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *