Ανταπόκριση απο τις δράσεις αντιπληροφόρησης σχετικά με την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την κατεδάφιση μέρους του περιβάλλοντος τοίχου της Βίλας Ζωγράφου

Έπειτα από την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με την κατεδάφιση μέρους της μάντρας του περιβάλλοντος χώρου της Βίλας Ζωγράφου, η συνέλευση του Αυτοδιαχειριζόμενου Κοινωνικού Χώρου Βίλα Ζωγράφου αποφάσισε να προβεί σε μια σειρά δράσεων αντιπληροφόρησης σχετικά με το ζήτημα.

Πρώτη κίνηση από πλευράς μας ήταν η σύνταξη καταγγελίας που ως στόχο είχε να αναδείξει τις πραγματικές προθέσεις της δημοτικής αρχής όπου δεν είναι άλλες παρά να αφομοιώσει/καταστείλει το εγχείρημα.

Συγκεκριμένα:

Την Τετάρτη 19/11 στη πρώτη ”λαϊκή συνέλευση” που  διοργάνωσε ο δήμος ζωγράφου. η συλλογικότητα,  με την στήριξη αλληλέγγυων από τις συνελεύσεις των ανατολικών συνοικιών αλλά και ατόμων απο τις γειτονιές μας,  προχώρησε σε παρέμβαση μοιράζοντας ενημερωτικό κείμενο στους παρευρισκομένους (πολιτικούς άρχοντες και μη)

Την Παρασκευή 21/11 πραγματοποιήθηκε μαζικό μοίρασμα του κειμένου στις  γειτονιές του ζωγράφου και των Ιλισίων με σκοπό την ενημέρωση των δημοτών .

Το Σάββατο 22/11 στην μικροφωνική των φοιτητικών συλλόγων του ΕΚΠΑ στην πλατεία Γαρδένια στου Ζωγράφου, που ενημέρωνε για το μπάζωμα της πανεπιστημιούπολης και τις κινητοποιήσεις των φοιτητών σχετικά τις μαφίες εντός του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, διαβάστηκε η καταγγελία και μοιράστηκε ξανά σε φοιτητές και στους δημότες.

Την Τρίτη 25/11 ακολούθησε μαζική παρέμβαση στο δημαρχείο, όπου μοιράστηκαν κείμενα στους εργαζομένους του δημαρχείου. Κατά το μοίρασμα μας, πετύχαμε και την αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων και Υποδομών, Παπαγεωργίου Σωτηρία, στην οποία καταστήσαμε σαφές πως οποιαδήποτε απόπειρα υλοποίησης της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, θα απαντηθεί ως κατασταλτική κίνηση.

Μεταξύ άλλων, η εν λόγω αντιδήμαρχος φανέρωσε και τις πραγματικές προθέσεις του δήμου, καθώς για να δικαιολογήσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δεν αναφέρθηκε ούτε στην αδυναμία πρόσβασης στο χώρο ούτε βέβαια και σε κάποια δικαστική διαμάχη. Αναφέρθηκε ξεκάθαρα στο να μπούν κι άλλες ομάδες και συλλογικότητες μέσα στη βίλα και να ανοίξει η Βίλα επιτέλους στο λαό , παραβλέποντας εντέχνως το γεγονός ότι εδώ και τρία χρόνια η Βίλα είναι ανοιχτή σε άτομα και συλλογικότητες που δρούν απο τα κάτω, με σεβασμό στις αρχές της αντιιεραρχίας και του αδιαμεσολάβητου αγώνα.

Μόνο στο λαό δεν αναφέρεται η κα Παπαγεωργίου, μιας και ο κόσμος της γειτονιάς καθημερινά είναι μέσα στη Βίλα είτε για να συμμετέχει στις πολιτικές και όχι μόνο δραστηριότητες της κατάληψης είτε απλώς για να κάνει βόλτα ή να αφήσει το σκύλο του ελεύθερο. Επομένως αυτό που θέλει να πεί η κα Παπαγεωργίου, είναι να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι θεσμικοί φορείς επιτέλους να μπούν στη βίλα, κάτι που για εμάς αποτελεί επιθετική κίνηση, γι αυτό και της ξεκαθαρίσαμε πως κάτι τέτοιο θα κάνει το δήμο να έρθει αντιμέτωπος με όλο τον κόσμο που αγωνίζεται από τα κάτω και αδιαμεσολάβητα απο τις γειτονιές μας και όχι μόνο φυσικά…

 

DSCF3074 DSCF3078g DSCF3080g DSCF3087g DSCF3093g DSCF3098g DSCF3112g DSCF3114g DSCF3121g DSCF3131g DSCF3150g DSCF3154g

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *