Ανταπόκριση από την παρέμβαση στην ΙΖ’ Δ.Ο.Υ. Παγκρατίου,στις 18/3/14

Η συνέλευσή μας δραστηριοποιείται, εδώ και χρόνια, στα πεδία της ελεύθερης μετακίνησης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, των επανασυνδέσεων ρεύματος και νερού, του μπλοκαρίσματος ελεγκτών Μ.Μ.Μ. και εργολάβων αποκοπών Δ.Ε.Η και Ε.ΥΔ.Α.Π., της κατάργησης χαρατσιών και της συλλογικής άρνησης πληρωμών. Η δράση μας είναι αυτοοργανωμένη, οριζόντια και αδιαμεσολάβητη, πέρα και έξω από κόμματα και κάθε λογής θεσμικούς παράγοντες.

Την Τρίτη 18/3/14 πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στη ΙΖ’ Εφορία Παγκρατίου ενάντια στην τρομοκρατία των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων με τη συμμετοχή συλλογικοτήτων από τα Ανατολικά, αλληλέγγυων και γειτόνων.

Η ΙΖ’ Εφορία συγκεντρώνει το Δικαστικό και το Ελεγκτικό τμήμα των περιοχών Παγκρατίου, Βύρωνα, Καισαριανής, Ιλισίων και Ζωγράφου. Από τη συγκεκριμένη υπηρεσία εκδίδονται οι εντολές πλειστηριασμών και κατασχέσεων που αφορούν κατοίκους των γειτονιών μας.

Από τις 10 το πρωί που αρχίσαμε να συγκεντρωνόμαστε στο καθορισμένο σημείο της ανοιχτά καλεσμένης προσυγκέντρωσής μας στην πλατεία Βαγγέλη Μαρτάκη, στο Βύρωνα, η αστυνομική παρουσία ήταν αισθητή. Η αστυνομία μας ακολούθησε καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας μας προς την Εφορία όπου μοιράζαμε κείμενα που καλούσαν στην παρέμβαση φωνάζοντας συνθήματα. Κατά την άφιξή μας εκεί βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τείχος αστυνομικής δύναμης που απαγόρευε την είσοδό μας στο κτήριο με εντολή του προϊστάμενου της Εφορίας! Αντιδρώντας στην απαγόρευση απαιτήσαμε την ελεύθερη πρόσβασή μας στο γραφείο του Εφόρου, υπεύθυνου των εντολών κατασχέσεων και πλειστηριασμών.

Η βίαιη απώθησή μας από τις αστυνομικές δυνάμεις δε στάθηκε ικανή να εμποδίσει αρκετούς από εμάς να μπούμε στο κτήριο. Στο διάδρομο του 4ου ορόφου που βρίσκεται το γραφείο του, συναντήσαμε, τελικά, τον εν λόγω «κύριο», εκφραστή των πολιτικών επιλογών του υπουργείου οικονομικών και της κυβέρνησης που μας αντιμετώπισε με την προκλητική συμπεριφορά του. Στην ερώτησή μας: «πως είναι δυνατόν να υπογράφεις κατασχετήρια και να βγάζεις σπίτια στο σφυρί στη σημερινή συνθήκη εξαθλίωσης;», προστατευμένος από τους ένστολους φρουρούς του, απάντησε με θράσος: «ναι, τα υπογράφω, είναι τιμή μου και νοιώθω υπερήφανος που κάνω καλά τη δουλειά μου». Μετά την προκλητική απάντησή του, του κάναμε ξεκάθαρο ότι δεν θα ανεχτούμε καμία κατάσχεση , κανένα πλειστηριασμό που αφορά τον απλό κόσμο, στις γειτονιές μας. Του αναφέραμε με τον πιο σαφή τρόπο πως αυτός αλλά και άλλοι σαν κι αυτόν θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους.

Κατά την έξοδό μας, μια διμοιρία Υ.ΜΕ.Τ. είχε ήδη παραταχθεί αποκλείοντας την είσοδο της Εφορίας. Αφού απαιτήσαμε την άμεση αποχώρησή της, βγήκαμε και, ενωμένοι με αυτούς που είχαν παραμείνει έξω από το κτήριο, αναχωρήσαμε πραγματοποιώντας πορεία στους δρόμους των γειτονιών μας.

Όταν η κρατική αδικία επιβάλλεται με βία και καταστολή, όταν για μια τοπική παρέμβαση στην Εφορία της γειτονιάς καλείται ένας μικρός στρατός από Υ.ΜΕ.Τ., ΔΙΑΣ και περιπολικά με πρόθεση να καταπνίξουν κάθε φωνή αντίστασης από τα κάτω τότε η καθημερινή δράση των αυτοοργανωμένων κοινοτήτων αγώνα σε κάθε γειτονιά θα γίνει ο τρόμος τους!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΦΟΡΙΑΣ, ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

 

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΒΥΡΩΝΑ, ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ, ΖΩΓΡΑΦΟΥ

syneleysigiadraseisenantiastaxaratsiavpk.squat.gr

Πανό παρέμβασης

DSC00452-1024x768

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *